Tu kultura | 09.03.2013
W programie
m.in. o kampanii społecznej „Ojczysty. Dodaj do ulubionych” realizowanej przez
Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego – o akcji opowiadają językoznawca
prof. Jerzy Bralczyk, felietonista i satyryk Michał Ogórek, autorzy
książki-wywiadu Kiełbasa i sznurek; rozmowa
z Agnieszką Holland o wyreżyserowanym przez nią mini-serialu Gorejący krzew, o przedstawieniu Dobre wiadomości zrealizowanym w
Wałbrzychu – o spektaklu opowiadają dyrektor artystyczny Teatru Dramatycznego w
Wałbrzychu Piotr Ratajczak, jego reżyser Piotr Głowacki, aktorka Ewelina Żak
oraz scenograf Jakub Falkowski.
Tu Kultura to program prezentujący informacje o najważniejszych wydarzeniach z dziedziny kultury: zapowiedzi, rekomendacje, rozmowy i recenzje. Program wykorzystuje potencjał oddziałów terenowych TVP, by zaprezentowany obraz życia kulturalnego Polski nie ograniczał się wyłącznie do centrum. Tu Kultura jest jedynym programem kulturalnym emitowanym na antenie TVP INFO. W spektrum zainteresowań znajdują się koncerty, spektakle, wystawy i festiwale z całego kraju, a także literatura, nowe media i inne ciekawe zjawiska z obszaru szeroko rozumianej kultury. Audycja jest syntetyczną, żywą i polemiczną opowieścią o życiu kulturalnym Polski. Audycja zrealizowana w koprodukcji z oddziałem bydgoskim Telewizji Polskiej S.A.
SKOMENTUJ
Dodaj komentarz.Poniżej znajduje się wtyczka systemu komentarzy DISQUS. Została ona napisana w html5, dlatego upewnij się czy Twój czytnik ekranu go wspiera. Oficjalnie wspierane przez DISQUS czytniki to VoiceOver i NVDA.
Przemieszczając się przyciskiem tab po kolejnych polach wtyczki, w 9 kroku (po pozycji udostępnij) możnesz wpisać treść komentarza. Jeśli jesteś już zalogowany zatwierdzić wysłanie Twojego komentarza możesz w kroku 10.
Jeśli nie jesteś zalogowany do systemu DISQUS możesz to zrobić w kroku 10. Możesz również logować się poprzez konta Facebook, Twitter lub Google+ w krokach kolejno 11, 12 i 13. W celu zarejestrowania nowego konta w DISQUS podaj swoje dane, w kroku 15 imię, 16 e-mail, 17 hasło. Zatwierdzić wysłanie komentarza można w kroku 18. comments powered by Disqus