Kultura głupcze! | 11.04.2015
W programie m.in. o nowych pozycjach wydawniczych, czyli Masakrze Krzysztofa Vargi, Jabłku Olgi, stopie Dawida Marka
Bieńczyka oraz Więcej niż możesz zjeść
Doroty Masłowskiej. Ostatnia pozycja będąca zbiorem felietonów parakulinarnych
naprowadza gości na rozmowę o kulturze jedzenia i jedzeniu w kulturze, której
wnikliwym analitykiem jest Maciej Nowak, nie tylko krytyk teatralny, ale także
kulinarny. W tym odcinku mowa również o cenzurze, tej formalnej (z okazji
25-lecia jej zniesienia) oraz tej wewnętrznej, czy ekonomicznej, objawiającej
się poprzez przyznawanie bądź nieprzyznawanie
dotacji instytucjom kultury.
W prowadzonym przez Kamila Dąbrowę programie goszczą pisarka
Dorota Masłowska, krytyk kulinarny i teatralny Maciej Nowak, pisarz Marek
Bieńczyk oraz pisarz i publicysta Krzysztof Varga.
Kultura głupcze! to cotygodniowy
cykl programów realizowanych przez Telewizję Polską we współpracy z Narodowym
Instytutem Audiowizualnym, omawiających najważniejsze wydarzenia mijających
dni. Program prowadzi Jacek Żakowski lub Kamil Dąbrowa, a na tematy poruszane w
danym odcinku wypowiadają się zaproszeni goście: filmoznawcy, krytycy sztuki,
artyści, literaturoznawcy, dziennikarze i specjaliści różnych dziedzin.
SKOMENTUJ
Dodaj komentarz.Poniżej znajduje się wtyczka systemu komentarzy DISQUS. Została ona napisana w html5, dlatego upewnij się czy Twój czytnik ekranu go wspiera. Oficjalnie wspierane przez DISQUS czytniki to VoiceOver i NVDA.
Przemieszczając się przyciskiem tab po kolejnych polach wtyczki, w 9 kroku (po pozycji udostępnij) możnesz wpisać treść komentarza. Jeśli jesteś już zalogowany zatwierdzić wysłanie Twojego komentarza możesz w kroku 10.
Jeśli nie jesteś zalogowany do systemu DISQUS możesz to zrobić w kroku 10. Możesz również logować się poprzez konta Facebook, Twitter lub Google+ w krokach kolejno 11, 12 i 13. W celu zarejestrowania nowego konta w DISQUS podaj swoje dane, w kroku 15 imię, 16 e-mail, 17 hasło. Zatwierdzić wysłanie komentarza można w kroku 18. comments powered by Disqus